در هر سازمان و کسب و کاری احتمال ورشکستگی همیشه وجودارد حالا هر چقدر که می خواهد مدیر شرکت یا کارآفرین این کسب و کار موفق باشد و سابقه وشهرت و اعتبار داشته باشد. کارمندان ، مدیران و کارآفرینان برای یک شرکت یا سازمان مانند اعضای یک کشتی اند که همه با کمک هم کشتی را در دریا به سمت ساحل مورد نظر سوق می دهند تا به هدف و مقصد برسند.
اگر کشتی غرق شود همه با هم شکست می خورند و دیگر راه نجاتی برای کشتی وجود نخواهد داشت. کشتی همان سازمان،شرکت و کسب و کار است. شما وقتی با طوفان برخورد می کنید، نباید تسلیم شوید و بگذارید کشتی بشکند و غرق شود. طوفان همان ورشکستگی است که شما باید با این ۹ دریچه ای که خدمتتان عرض می کنم از آن رهایی یابید. ۹ دریچه نجات بخش که شما را از ورشکستگی می رهاند را در ادامه توضیح می دهم که همه این ها از تجربیات شخصی خودم است:
از تمام ابعاد به سازمان نگاه کنید، ببینید چه خرج هایی در آنجا می شود و آیا امکان کم کردن و یا حذف این مخارج وجود دارد. شما باید به حساب هایی که در شرکت می شود نگاه داشته باشید، دقیق به حسابها رسیدگی کنید، این کار را منظم انجام دهید و ببینید پول شرکت در کجا و برای چه خرج می شود. هزینه کم تر به معنی سود بیشتر است.
آیا این خرج و هزینه ها ضروری بوده و نیاز به این همه هزینه بوده است. اگرخرج و مخارج ضروری باشد و نتوان به طریق دیگری هزینه آن را کم کرد که از کنار آن بگذرید، اما اگر خرج اضافی بود از شر آن خلاص شوید. هزینه های مورد نیاز و ضروری را نیز با هزینه کم تر در صورت ممکن جایگزین کنید. مثلاُ اگر برای انتشارات مجله کار می کنید و از ورق های ضخیم استفاده می کنید، این کار هزینه شما را زیاد می کند و غلط است. در انتشارات برای چاپ مجله هایتان از ورق های نازک و باضخامت کم استفاده کنید.
برای انجام کارهای شرکت یک روند و روش معین تهیه کنید و این روند و مسیر پیش گرفته را در برگه بنویسید.
تعداد افراد شرکت چند تا است؟ افراد شرکت در اینجا به معنی همه افراد از آبدارچی شرکت گرفته تا کارکنان، تمامی رییسان و هیئت مدیره است. به تعداد افراد شرکت این برگه را کپی کنید. این برگه را در اختیار تمام افرادتان قرار دهید و مطمئن شوید همه آن را خوانده اند و مطلع شده اند. اهمیت این برگه از این جهت است که مسیری که شرکت طی خواهد کرد و استراتژی های شما در آن آمده است.
افراد شرکت خیلی دوست دارند بدانند هدف از کارهایی که انجام می دهند چیست و قرار است به کجا برسند؟ کارکنان می خواهند بدانند چه چیزهایی از آنها انتظار دارید و چه کاری برای چه هدف باید انجام دهند؟ از آنها نظر خواهی کنید و اجازه دهید بدانند نظرشان برای شما مهم است. نظر های کارکنان را با دقت گوش کنید و به آنها فکر کنید شاید شما را به اهدافتان نزدیکتر کند.
شما باید با دید باز نسبت به افراد شرکت شناخت پیدا کنید و تصمیم بگیرید که کدام افراد مناسب برای انجام کارهایتان هستند. افرادی که به دردتان نمی خورند بدون هیچ فرصتی خلاص کنید. ابتدا توانایی ها و استعدادهایش را بررسی کنید و ببینید برای شما مناسب است؟ اگر مناسب نبود به او بگویید به اتاقتان تشریف بیاورد و در این جلسه اوضاع شرکت را برایش بازگو کنید و بگویید دیگر به او نیاز ندارید. هیچ وقت برای اخراج کردن وقت هدر ندهید تا فهمیدید شخصی لازم و مناسب نیست سریع دست به کار شوید و او را نگه ندارید تا او نیز بتواند به سراغ کاری که برایش مناسبتر است برود.بعد از آن در شرکت اعلام کنید دیگر اخراجی نخواهید داشت تا همه خیالشان راحت شود و با خیال راحت وآرامش به کارشان ادامه دهند.
اگر گروهی و هر چند وقت یکبار افرادتان را اخراج کنید، آنها استرس می گیرند که مبادا نفر بعدی من باشم و در اینجا افراد زرنگ، مستعد و آموزش دیده زودتر از بقیه شرکت را ترک خواهند کرد چون می توانند در شرکت های رقیب استخدام شوند اما افرادی که اعتماد به نفس ندارند و از اخراج می ترسند باقی می مانند. هیچ وقت گروهی اخراج نکنید و زمان اخراج را عقب نیندازید.
حساب های مالی شرکت را در اختیار دید همه کارکنان قرار بدهید تا اعتماد و اطمینان آنها به شما افزایش پیدا کند. سعی کنید آخر هفته ها جلسه ای ترتیب دهید که در این جلسه گزارشی از حساب های شرکت و سرمایه گذاری های شرکت به کارکنان ارائه شود. آنها وقتی ببینند شما صادقانه با آنها برخورد می کنید با شما بهتر رفتار می کنند و شما را از خودشان می پندارند. منظورم از حساب مالی شرکت تمامی حسابها به غیر از لیست حقوق افراد شرکت است.
جلوگیری از ورشکستگی، حلوگیری از ورشکستگی، خرج های اضافی
با مشتریان بزرگ خود ارتباط برقرار کنید و آنها را از مشکلاتی که پیش آمده است، آگاه سازید و به آنها بگویید که چه اصلاحاتی انجام خواهید داد و چگونه مشکلاتی که در مسیر شما قرار گرفته است حل خواهند شد. آنها را آگاه سازید که شما از این کسب و کار حذف نخواهید شد و همچنان برپا و قدرتمند خواهید بود. شایعاتی توسط شرکت های رقیب شما بوجود خواهد آمد تا شما را زودتر از مسیر منحرف کنند و مشتریانتان را به سوی خود بکشانند. شما نباید به این شایعات توجه کنید و نگذارید نظر بقیه را هم جلب کنند. این شایعات را خفه کنید و به آرامش همه را دعوت کنید.
اهداف آینده اهدافتان پیاده سازی اهداف تعیین اهداف
یکی از کارهایی که باید انجام دهید صداقت با طلبکاران است. طلبکاران همیشه صدایشان بلندتر از بدهکاران است. شما نباید با آنها دعوا کنید و درگیر شوید. تنها راه حل این است که با صداقت تمام آنها را از اوضاع شرکت مطلع سازید و به آنها مسیر و روندی که برای حل مشکلات انتخاب کرده اید را بگویید تا آنها نیز مطلع شوند. نامه ای منطقی و با لحن خوب و مودبانه بنویسید و بگویید چه کارهایی دارید انجام می دهید و انجام خواهید داد تا آنها نیز خیالشان راحت شود که پول و بدهی شان را پرداخت خواهید کرد.
10 توصیه برای رسیدن به اهداف 9 دریچه نجات بخش از ورشکستگی
بانک ها زمانی به شما پول قرض می دهند که شما بدهی نداشته باشید و آن پول را برای پرداخت بدهی هایتان نخواهید. این وام هایی که بانک ها پرداخت می کنند اسم های گوناگونی دارند و برای خرید خانه یا اجناس یا راه انداختن کسب و کار به مشتریانشان می دهند که هیچ کدام از بانک ها وام به ورشکستگان یا بدهکاران نمی دهند.
سرمایه گذاران بر خلاف بانک ها عمل می کنند زیرا آنها در زمان بی پولی حاضرند به شما پول بدهند تا در کسب و کار شما و ضرر و زیانتان شریک شوند. در اولین فرصت باید با بانک ها یا نزول خور ها تسویه کرد زیرا آنها وقتی توان پرداخت سودشان را ندارید تمام دارایی هایتان را برای فروش طلب می کنند و ابتدا به سراغ فروش تجهیزات و دارایی هایی که بسیار مورد نیازتان نیستند می روند.
تلاش شرکت باید در جهت جذب سرمایه گذار باشد چون آنها مانند بانک ها و نزول خور ها نیستند. سرمایه گذاران انعطاف بیشتری دارند و زمانی که کسب و کار به مشکل می خورد پولی به شرکت تزریق می کند بدون اینکه که به سود و زیان شما کاری داشته باشند. آنها می خواهند شرکت سرپا و قدرتمند بماند و با شما هم جهت هستند.
از جمله کارهایی که باید به طور مرتب انجام داد این است که موجودی حساب شرکت را چک کنید زیرا اینکار شما را آسوده و خیال راحت می کند که راه درستی را انتخاب کرده اید وگام در آن گذاشته و برداشته اید. شما باید اطمینان کسب کنید که قادر به پرداخت حقوق حقوق کارکنان و مالیات شده اید. شما باید پس از پرداخت حقوق کارکنان ومالیات به طلبکاران تا جایی که قادر به پرداخت هستید پرداخت کنید. اینگونه آنها خواهند دانست که شما به انجام تعهدات خود پایبند و وفادار هستید.
شما باید در مسیر کسب و کار و بیرون آمدن از ورشکستگی خطر کنید.همواره از پرسنل شرکتتان درخواست کنید که ایده ها ی نو و خلاقیت های خود را با شما مطرح کنند تا از آنها بتوانید بهره ببرید و استفاده کنید. این نوآوری ها و ایده های خلاقانه افکار مثبتی از شما در ذهن مشتریانتان ایجاد می کند و رقبا را از جذب مشتریان شما ناامید می کند.
خرج های اضافی را کنار بگذارید و حذف کنید. تمام افراد شرکت را برای انجام دادن کارهای شرکت مشارکت دهید. شما باید افراد خودتان را خودتان انتخاب کنید. حساب های مالی شرکت را در اختیار تمام کارکنان و افراد شرکت بگذارید تا آنها به شما اعتماد کنند و اعتقاد به درستی مسیر و استراتژی هایتان بیاورند. مشتریان خود را از دست ندهید و آنها را با آرامش از اصلاحات و استراتژی های جدید آگاه کنید. ریسک کنید و ایده های خلاقانه را پیاده کنید.