ماهان تیموری

ماهان تیموری

ماهان تیموری

ماهان تیموری

نشانه‌های داشتن هوش هیجانی بالا

یا هوش هیجانی، روشی است که ما با آن هیجانات خودمان را کنترل و مدیریت می‌کنیم. هوش هیجانی بالا در تمام ابعاد زندگی‌مان مؤثر است و دارای پیامدهای غیرارادی است؛ این هوش می‌تواند به‌اندازه علم و دانش و اخلاق کاری در موفقیت افراد تأثیر بگذارد.

هوش هیجانی چیست؟

 

 

هوش هیجانی به انسان توانایی مبارزه برای رسیدن به اهداف، سازش‌پذیری و مصالحه، انعطاف‌پذیری و قدرت تمرکز در شرایط سخت و بحرانی را می‌دهد. آنچه باعث می‌شود که انسان اعتماد به نفس خود را حفظ کند و برای به دست آوردن خواسته‌هایش تلاش نماید و با دیگران همدلی کند، هوش هیجانی است. هوش هیجانی از ۵ عضو تشکیل شده است:۱-سازگاری ۲- علاقه‌مندی به اهداف ۳-آگاهی و شناخت از خود ۴-تعامل اجتماعی ۵-همراهی و همدلی

آیا دوست دارید بدانید شما هوش هیجانی دارید یا خیر؟ در ادامه به معرفی خصوصیات آدم‌هایی که هوش هیجانی بالایی دارند، می‌پردازیم.

1- پرس‌وجو از غریبه‌ها پرس‌وجو از غریبه‌ها

۱- پرس‌وجو از غریبه‌ها و همدلی با آنان

افرادی که از آشنایی با انسان‌های جدید و ملاقات آن‌ها خوشحال می‌شوند، سریع گرم صحبت با آن‌ها شده، از آن‌ها سؤالات متنوعی می‌پرسند و در فرهنگ‌عامه گاهی آن ها را فضول می‌نامیم؛ گرچه این‌طور نیست و این افراد فقط کنجکاو هستند و حس همدلی و همدردی در آن‌ها نمایان است. آدم‌ها در مورد غریبه‌ها بسیار کنجکاو هستند و از دانستن اطلاعات بیشتر در مورد آن‌ها خشنود می‌شوند.

 ۲- سرپرستی و رهبری

رهبران ویژگی‌های یکسانی دارند، آن‌ها نه تنها هوش، همت و کوشش و اخلاق کاری قویی دارند، بلکه درجه بالایی از هوش هیجانی را نیز در خود دارند.

تمرکز و دوری از حواس‌پرتی سازش‌پذیری سرپرستی و رهبری

۳- شناخت از صفات خوب و بد خود

 

 

اینکه آدمی بداند چه صفات خوب و بدی در او وجود دارد و با دانستن این صفات و تکیه بر برتری‌هایش موفقیت بدست آورد، نشان دهنده اعتماد به نفس او است. پیش‌تر خاطر نشان کردیم که اعتماد به نفس نشانی از هوش هیجانی بالای افراد است.

۴- سازش‌پذیری

آیا در زندگی بارها با افرادی روبرو شده‌اید که با همه آدم‌ها به راحتی جفت‌وجور می‌شوند و خیلی معاشرت پذیر اند؟ این افراد ارتباطات خوب و رضایت بخشی دارند و همین خلق و خو نشانه‌ی داشتن هوش هیجانی بالا است.

نشانه‌های داشتن هوش هیجانی بالا هوش هیجانی هوش هیجانی بالا

۵- دانستن تأثیرات افراد و عوامل بیرونی بر احساساتشان

احساسات انسان‌ها در طول روز نوساناتی دارد و گاه دچار احساسات شدیدی نظیر ناراحتی و اندوه می‌شویم و ناخودآگاه این احساسات بر ما و زندگی‌مان تأثیر می‌گذارد.

خودشناسی باعث می‌شود تا قبل از تأثیر و جهت‌دهی احساسات، دلیل احساساتتان را قبل از هر اقدامی بشناسید. وقتی علت هیجاناتتان را فهمیدید کمی با آرامش فکر کنید. آدم‌هایی با هوش هیجانی بالا از حس خودشناسی خوبی برخوردارند.

۶- تمرکز و دوری از حواس‌پرتی

 

 

آیا عوامل بیرونی می‌توانند ذهن شما را درگیر و شما را از انجام وظایفتان غافل کنند؟ افراد باهوش هیجانی بالا در مقابل عوامل پریشان کننده، مقاومت می‌کنند و به‌راحتی تسلیم نمی‌شوند. تمرکز حواس بزرگ‌ترین راز هوش هیجانی است. افرادی که از همان کودکی در کارهایشان اولویت‌ها را رعایت می‌کنند و کارهای غیر ضروری را به زمان بعدی موکول می‌کنند، در سنین بالاتر قطعاً به موفقیت مالی خواهند رسید. این رفتار باعث برتری شما نسبت به افراد با توانایی ذهنی بالاتر و ثروت بالاتر خواهد شد؛ این رفتار را به کودکانتان انتقال دهید.

هوش هیجانی خوب هوش هیجانی عالی

۷- مهربان و خوش‌اخلاق بودن

اگر دوست دارید در جامعه فردی با اخلاق و مهربان به نظر بیایید و در همین راستا تمام تلاشتان را می‌کنید، بهتان تبریک میگویم. شما قطعاً دارای هوش هیجانی بالایی هستید.

۸- کمک کردن

شما در کدام دسته از افراد قرار دارید؟ افرادی که به دیگران کمک می‌کنند و یا آن‌ها که فقط در کارهای خود غرق هستند و به دیگران هیچ توجهی ندارند. شاید اکنون در ذهنتان بگویید من به دیگران توجه می‌کنم، اما آنچه اهمیت دارد این است که توجه شما به دیگران چگونه است. آیا تا به‌ حال متوجه فرد میان‌سالی شده‌اید که در مترو سرپا ایستاده است و شما که هم سن فرزند ایشان هستید، تکانی به خودتان بدهید و به ایشان جایی برای نشستن دهید. آیا به فردی که نیاز به کمک شما داشته، کمک کرده اید یا با بی‌خبری و به‌راحتی به سراغ کارهای خودتان رفته اید؟ حقیقت این است که اگر در خودمان غرق شویم، دیگر نمی توانیم به دیگران توجه کنیم.

آگاهی از دنیای اطرافمان و توجه به اطرافیانمان، برخلاف خویشتن پرستی و محبت به دیگران از اجزای مهم هوش هیجانی بالا است.

۹-انعطاف‌پذیری و تسلیم‌ناپذیری

 

 

در زندگی همه انسان‌ها شکست‌ها و موفقیت‌هایی وجود دارد. نحوه رویارویی انسان‌ها با این شکست‌ها و ناملایمات، نشان‌دهنده شخصیت آن‌ها است. افرادی که با اولین شکست متوقف می‌شوند با افرادی که با شکست‌های متعدد متوقف نمی‌شوند و باز تلاش می‌کنند تا به هدفشان برسند، کاملاً متفاوت هستند. افرادی که در برابر ناملایمات مقاومت می‌کنند و تسلیم نمی‌شوند، اجازه نمی‌دهند افکار منفی بر آن‌ها تسلط پیدا کند و این کار باعث افزایش انعطاف‌پذیری آن‌ها خواهد شد. آن‌ها احساسات منفی‌شان را پنهان نمی‌کنند، بلکه اجازه می‌دهند در کنار احساسات دیگرشان ظهور یابد. این افراد انعطاف‌پذیری بالایی دارند و به اکثر خواسته‌هایشان می‌رسند.

۱۰-شخصیت شناسی

یکی از نشانه‌های افراد با هوش هیجانی بالا، این است که به‌آسانی از ابتدای آشنایی، شخصیت فرد مقابل را حدس می‌زنند. حدس آن‌ها در بیشتر موارد با حقیقت شخصیتی شناسی فرد مورد نظر هم‌خوانی دارد.

۱۱-اعتماد به خود

 

 

 شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که در بسیاری از موارد نمی‌دانید چه کارکنید و چگونه عمل نمایید، اما حس درونی‌تان راه را به شما نشان داده باشد. افرادی که با تکیه بر خود و با بینش و بصیرت خودشان راه را طی می‌کنند، دارای هوش هیجانی بالایی هستند.

۱۲- علاقه‌مندی

تابه‌حال شده است بااینکه بدانید برای انجام کاری جایزه یا پولی در کار نیست، داوطلبانه قصد انجام آن کار را بکنید؟ بلی یا خیر؟ اگر جواب شما بله است یعنی شما خود برای انجام کارهایتان مشوق‌هایی دارید و برای انجام خواسته‌هایتان مصممانه تلاش می‌کنید. افرادی که برای خود هدف‌هایی دارند و برای رسیدن به این اهداف، خود را تشویق می‌کنند و روحیه می‌دهند از هوش هیجانی بالایی برخوردارند.

۱۳-دیگران بر آن‌ها تسلطی ندارند

 

 

دیگران نمی‌توانند در مسیر زندگی، آن‌ها را جهت‌دهی کنند و بر آن‌ها تسلط پیدا کنند. افراد با هوش هیجانی بالا از کارهایی که خودشان انجام می‌دهند، احساس خوشحالی و رضایت می‌کنند و احساسات و رضایت دیگران تأثیری بر آنان ندارد. آن‌ها با شنیدن نظرات بقیه راه خود را تغییر نمی‌دهند بلکه با بی‌تفاوتی آنچه را که خود درست می‌پندارند و دوست دارند، انجام می‌دهند. آن‌ها می‌دانند این دیگران نیستند که کار آن‌ها را ارزش‌گذاری می‌کنند بلکه این انجام دهنده آن کار است که به کار خود ارزش می‌بخشد.

۱۴- به مقدار کافی استراحت کردن و خوابیدن

افراد با هوش هیجانی بالا خواب را در اولویت کار خود قرار می‌دهند. وقتی انسان می‌خوابد، مغز او در حال مرور خاطرات است و بعضی از آن‌ها را نگه می‌دارد و بعضی از خاطرات را از بین می‌برد و همین عامل است که موجب می‌شود بعد از خواب بعضی چیزها را به خاطر نمی‌آورید. اگر انسان خوب و کافی نخوابد و استراحت نکند، استرس‌های روزانه او متوقف نمی‌شود و اغلب به سردرد و استرس و هیجانات منفی دچار خواهد شد. افرادی که خواب کافی دارند سطح هوشیاری و آگاهی‌شان از افراد دیگر بیش‌تر است. خواب کافی از نشانه‌های افراد با هوش هیجانی بالا است.

۱۵- مصرف اندک کافئین

 

مصرف کافئین انسان را هیجانی و از تفکرات منطقی دور می‌کند. زمانی که می‌خواهید ورزش کنید و به حرکت دربیایید، کافئین مصرف کنید و مطمئن باشید خوب خواهید دوید. مصرف کافئین برای زمان‌هایی که انسان می‌خواهد کاری با تمرکز ذهن انجام دهد و فکر کند، اصلاً مناسب نیست. کافئین باعث می‌شود احساسات بر انسان غلبه نماید و عقل انسان درست کار نکند. افراد با هوش هیجانی بالا کافئین مصرف نمی‌کنند و نمی‌گذارند این ماده عملکرد صحیح آن‌ها را مختل کند.

۱۶- قدر داشته‌های خود را دانستن

 

 

افرادی که هوش هیجانی بالا دارند، داشته‌های خود را شناسایی می‌کنند و برای آن‌ها ارزش قائل‌اند. آن‌ها به خاطر چیزهایی که در اختیار دارند، شاکر و سپاسگزار هستند. این افراد به خاطر قدردانی از داشته هایشان، حس و انرژی بهتری در طول روز دارند و فعال‌ترند.

نتیجه گیری

افرادی که حسادت می‌کنند، احساسات منفی را در خود به وجود می‌آورند و به استرس دچار می‌شوند. استرس باعث پیدایش بیماری قلبی و منجر به افزایش فشارخون می‌شود. حسادت انسان را دچار استرس می‌کند پس برای اینکه موفق شوید کافی است از حسادت دوری‌کنید؛ دوری از حسادت نه‌تنها حال انسان را بهتر می‌کند بلکه سلامتی انسان را نیز تضمین می‌نمایید. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، حسادت نمی‌کنند و به اتفاقاتی فکر می‌کنند که آن‌ها را به رقابت سالم یا فرار از تهدیدات وامیدارد. فرار زمانی لازم است که انسان در معرض تهدید است. افراد باهوش هیجانی بالا می‌دانند چگونه خود را از حسادت دور کنند و نظر خود را به مسائل بهتری معطوف سازند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.